Esquerra Verda clou la seva assemblea fundacional amb l’elecció d’Anna Martin i Andreu Mayayo com a coordinadors d’una direcció col·legiada

Joan Saura és escollit president d’honor del nou referent del Partit Verd Europeu

Els estatuts i els documents polítics són aprovats amb més d’un 90% dels vots

L’assemblea fundacional d’Esquerra Verda, amb més d’un miler d’inscrits i reunida de forma telemàtica en segona sessió aquest dissabte, 20 de març, ha aprovat per àmplia majoria els estatuts (92,8% de vots a favor; 2,5% en contra; 4,5% abstencions), el protocol d’organització (91,5% a favor; 3,9% en contra; 4,5% abstencions) i el manifest polític (93,8 % a favor; 1,9% en contra; 4,2% abstencions) del nou partit referent dels Verds Europeus i membre de l’espai dels Comuns, així com quatre resolucions polítiques i els seus òrgans de direcció.

Joan Saura ha estat escollit president d’honor de la nova força ecosocialista amb un 96,9% de vots favorables. Esquerra Verda compta amb una direcció col·legiada de cinc persones escollida amb un 93,8% de vots favorables i integrada pel catedràtic d’Història Contemporània de la UB Andreu Mayayo i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Prat Anna Martín, com a coordinadors de direcció; Mireia Marín com a responsable d’organització i finances; Júlia Boada com a responsable d’ideari i formació, i Lluís Camprubí com a responsable de relacions internacionals.

Aquesta direcció col·legiada s’integra dins d’una comissió executiva de 22 persones, que ha estat escollida amb un 92,8% de vots favorables. En formen part, a banda de les persones de la direcció col·legiada, Marc Andreu, Joan Boada, Mercè Claramunt, Rafael Duarte, Laura Fages, Arnau Funes, Quiteria Guirao, Ramon Gutiérrez, Albert Marañón, Àngels Marcuello, Arnau Martí, Sònia Martínez, Oriol Muñoz, Kilian Pérez, Marc Rius, Conxita Sánchez i Rosa Sans.

El partit es dota també d’un consell nacional integrat per 204 persones, que ha estat ratificat amb un 93,5% de vots favorables, així com d’una comissió de Garanties i Qualitat Democràtica formada per Jordi Guillot, Juan Carlos de la Torre i Genoveva català, i una Comissió Econòmica i Financera formada per Laia Ortiz, Ricard Fernàndez i Carme Alcalde.

Després dels debats i votacions, la cloenda de l’assemblea fundacional d’Esquerra Verda ha comptat amb una salutació de la secretària general del Partit Verd Europeu, Mar Garcia; el passi d’un emotiu vídeo recordatori de tots els militants ecosocialistes i del PSUC desapareguts en els darrers temps, i dues intervencions finals dels coordinadors de la direcció Anna Martin i Andreu Mayayo. Martin, des de la seva experiència de 15 anys com a militant de Joves d’Esquerra Verda i regidora ecosocialista i ara tinent d’alcaldia per El Prat en Comú, ha resumit en un decàleg la proposta política d’Esquerra Verda com a referent de l’ecosocialisme polític i factor d’impuls i reforçament de l’espai dels Comuns. Mayayo, en qualitat d’historiador i de persona que va començar a militar a la Joventut Comunista de Catalunya el 1974 i que als anys 90 va ser alcalde de Montblanc, ha resseguit el fil roig que enllaça Esquerra Verda amb la tradició del PSUC i d’ICV, fent valdre tant els noms de diferents persones, com una cultura política que ve de molt lluny i vol anar més lluny encara.

Les intervencions de la cloenda son accessibles al següent enllaç: https://youtu.be/PDxEYwGGN6w