Esquerra Verda recolza l’entrada de Catalunya en Comú al Partit Verd Europeu

El darrer cap de setmana de maig del 2021, el 33è consell del Partit Verd Europeu (European Green Party, EGP) va aprovar, per un 99% dels vots, l’admissió de Catalunya en Comú com a membre candidat de la família verda europea, amb el suport explícit d’Esquerra Verda. Setmanes abans, una delegació de l’EGP havia visitat Catalunya i es va reunir, entre d’altres, amb la direcció col·legiada d’Esquerra Verda per recollir impressions i avals sobre la candidatura presentada a finals del 2020 per la direcció de Catalunya en Comú per entrar als Verds europeus. En coherència amb els seu manifest fundacional, Esquerra Verda, membre de ple dret i referent a Catalunya del EGP, no només va donar el seu suport a l’admissió de Catalunya en Comú, sinó que dona la benvinguda als Comuns a la família verda europea amb la satisfacció de poder contribuir a enfortir l’onada ecologista que necessita el nostre país.

Tal i com va expressar dissabte la co-coordinadora nacional de Catalunya en Comú Jéssica Albiach en una intervenció telemàtica al consell del EGP, amb aquest pas l’espai dels Comuns pretén institucionalitzar el seu rol com a veu verda líder a Catalunya i que aposta per un canvi real cap a la transició ecològica. “Els nostres diputats i diputades al Parlament de Catalunya són avui una força impulsora del canvi verd real en una àmplia gamma de polítiques i és àmpliament reconeguda la seva contribució a un nou escenari polític, així com la feina que s’està impulsant des del Govern de l’Estat, com la recentment aprovada Llei del Canvi Climàtic, i des del Parlament Europeu de la mà de l’eurodiputat Ernest Urtasun”, va explicar Albiach.

L’admissió com a membre candidat del EGP obre ara un període de dos anys en el que Catalunya en Comú pot participar dels debats dels Verds europeus però sense dret a vot. Fins a assolir l’admissió plena al EGP, Esquerra Verda contribuirà al debat sobre l’ecologisme polític i l’adscripció definitiva  de Catalunya en Comú dins del Partit Verd Europeu d’acord amb el seu manifest fundacional , que estableix que “una de les principals prioritats de l’Esquerra Verda és l’enfortiment del projecte de Catalunya en Comú, així com de les candidatures i grups institucionals d’En Comú Podem”. Alhora, com a membres del Partit Verd Europeu (European Green Party, EGP), ratifiquem els nostres compromisos amb el programa i estatuts de l’EGP, així com el compromís establir relacions fraternals amb altres components i partits membres de l’EGP.

Direcció col·legiada d’EV