Esquerra verda condemna l’atac militar de Rússia a Ucraïna

En aquest dia negre per la pau a Europa, Esquerra Verda vol condemnar i rebutjar en els termes més enèrgics l’atac a gran escala i invasió militar per part de la Federació Russa sobre Ucraïna que suposen una violació flagrant del dret internacional i de la integritat territorial d’Ucraïna.

En aquests instants tant preocupants on ha esclatat la guerra, fem nostres el comunicat de Catalunya en Comú i les declaracions del Partit Verd Europeu .

Volem fer pública la solidaritat amb la població civil ucraïnesa, la principal víctima d’aquesta guerra d’agressió. Cal activar totes les vies de suport humanitari i així mateix emplacem a la Unió Europea a habilitar els mecanismes per a l’acollida i atenció de les persones refugiades.

Considerem que la Unió Europea i la comunitat internacional han d’exigir a Rússia, a través de la diplomàcia i les sancions, que cessi les hostilitats i retiri les seves tropes immediatament de territori ucraïnès.

I, amb  mirada llarga, volem posar l’atenció en que la UE ha de treballar amb més ambició  l’aposta per l’autonomia energètica, cal que des de la sostenibilitat redueixi dràsticament el consum i dependència dels subministraments  -en particular russos- de gas i altres combustibles fòssils.